Voorhout Monumentaal

informatie

Voorhout Monumentaal 2023

Het kunstenaarsgenootschap Pulchri Studio organiseert “Voorhout Monumentaal” op het Lange Voorhout. Van 3 juni tot en met 20 augustus kun je in het bruisende Museumkwartier van Den Haag meer dan twintig indrukwekkende sculpturen en installaties bewonderen.

De tentoonstelling toont deze monumentale sculpturen op het schelpenpad en introduceert voor het eerst diverse beelden in een aanvullende expositie in de Kloosterkerk. Bovendien zijn er schilderijen, sculpturen en videowerken van monumentaal karakter te bewonderen in het gebouw en de binnentuin van Pulchri Studio. Beeldhouwer Piet Warffemius en kunstverzamelaar Jan van Huizen, beiden lid van Pulchri Studio, treden op als curatoren. “Het wordt een tentoonstelling waar de stad Den Haag trots op kan zijn.”

In 2021 stond de beeldententoonstelling in het teken van vrijheid. Te midden van allerlei beperkende maatregelen als gevolg van de pandemie was de behoefte aan vrijheid groot. Voor deze editie in de zomer van 2023 richt de kunstenaarsvereniging zich op het Louis Couperus- en M.C. Escherjaar.

Op 17 juni 2023 zou M.C. Escher 125 jaar oud zijn geworden. Deze kunstenaar uit Leeuwarden is bekend om zijn houtsneden, houtgravures en lithografieën, waarin hij vaak speelde met wiskundige principes. Zijn gravures laten vaak onmogelijke constructies zien, studies van oneindigheid en in elkaar passende meetkundige patronen die geleidelijk in totaal verschillende vormen veranderen.

Op 16 juli 2023 is het precies 100 jaar geleden dat de Haagse schrijver Louis Couperus op 60-jarige leeftijd overleed. Hij schreef in verschillende literaire genres, zoals poëzie, psychologische romans, cultuursprookjes, historische romans, reisverslagen en columns. Hij wordt over het algemeen beschouwd als een van de belangrijkste schrijvers uit de Nederlandse literatuur.

impressie

Bekijk ook andere events