informatie

EMBASSY FESTIVAL 2024 – Zaterdag 7 september

Het Embassy Festival biedt bezoekers de kans om de wereld op één dag te ontdekken tijdens de 12e editie op het iconische Lange Voorhout. Met gratis entree kunnen bezoekers genieten van culturele avonturen en de culinaire hoogstandjes van 47 landen, dit alles in Den Haag, de stad van vrede en recht en de stad aan zee. Deze stad toont hiermee haar unieke culturele diversiteit.

Feel the rhythm, taste the world!

Dit jaar worden de optredens dichter bij het publiek gebracht; de verlaagde podia staan te midden van de International Market en artiesten
vanuit de hele wereld nemen het publiek persoonlijk mee in hun unieke performances. Naast de culturele ontdekkingen zijn er ook culinaire hoogstandjes! Bijna alle landen serveren met grote trots hun vers bereide ‘signature dishes’. Deze zijn vaak voor een kleine prijs verkrijgbaar, maar soms ook gratis. Bij de stands kunnen ook souvenirs en lokale producten gekocht worden.

Activity Passport: accept the challenge

Het festival moedigt bezoekers aan om meer van de wereld te ontdekken door zoveel mogelijk stempels te verzamelen in het Activity Passport. Ze worden uitgedaagd om deel te nemen aan de (mini-)workshops en unieke achtergronden van vele culturen te leren kennen, met kans op mooie prijzen. Het Activity Passport kan opgehaald worden bij de Embassy-stand (zie hiervoor de plattegrond op de website).

De Culture Parade: alle pracht passeert de revue

Bonte uitdossingen, glanzende trots en wapperende vlaggen; om 15:05 gaat de feestelijke optocht over het festivalterrein van start en tonen alle 47 deelnemers in traditionele kleding hun culturele karakteristieken. Het hele gezin is welkom om te genieten van deze vrolijke stoet!

Evenementdetails:

  • Embassy Festival 2024
  • Datum: 7 september 2024
  • Tijd: 12:00 – 20:00
  • Locatie: Lange Voorhout, Den Haag
  • Toegang: Gratis
  • Website: www.embassyfestival.com

Het Embassy Festival nodigt iedereen uit voor een dag vol culturele ontdekkingen, verbondenheid en feest! Na afloop van het festival, kom dan gezellig shoppen op de Denneweg, waar je unieke winkels en heerlijke restaurants vindt om je dag compleet te maken!

impressie

Bekijk ook andere events