Het hart van Buurtschap Centrum 2005

Blog

van de Denneweg

Najaarscollecties: hoogtepunt van het jaar

Door Wendy Troost

Op het moment dat ik dit schrijf, vallen de mussen nog dood van het dak van de hitte maar toch verheug ik me al weer op de herfstcollecties. Altijd een heerlijk moment in het jaar als die weer in de winkels hangen. En ze hangen er op de Denneweg!

Hieronder wat highlights en de komende weken vind je in losse Facebook posts wat extra info per winkel. Gelukkig zit de Denneweg goed in zowel dames- als herenkledingwinkels en is er voor elk wat wils.

Dames starten bij C Angel want daar vind je fijne bomber jacks en zwarte sneakers, O’Mara voorziet je van een altijd goede MET jeans. Moscow staat bekend om de mooie jassen maar doet ook aan warme vesten en hippe truien. Black heeft allerlei mooie merken voor je, zoals Drykorn, Paul & Joe, J-Brand en Woolrich. Repeat is natuurlijk dé herft- en winterwinkel bij uitstek, met naast kleding ook lekker warme handschoenen en sjaals. Donna Tienda heeft dat mooie Diane von Furstenberg jurkje voor je, dat je afmaakt met een fijne clutch.

Bij Crush is er ook volop keus in jurken, sjaals en truien. ML Collections verkoopt vooral jasjes en is een goede plek om wat kleur aan je look toe te voegen. Dat geldt overigens ook voor Kandid, waar twee vuurrode pakjes in de etalage staan waarmee je er echt uitspringt. Over kleur gesproken: je moet natuurlijk bij Lien & Giel zijn voor die te gekke paarse of roze laarzen en dat jurkje met toffe print. Helemaal aan de andere kant van het spectrum zit Northbound, met rustige maar prachtige Scandinavische mode en schoenen.

En dan de mannen… Die beginnen bij Vanita, waar ze unieke schoenen, tassen en kleding vinden, vooral uit Engeland maar altijd met uitstekende pasvorm voor de Nederlandse man. Senso voert de Kenzo sweater- en T-shirtlijn en daar zitten weer juweeltjes tussen dit najaar (ik wil er zelf een!). Hekkensluiter White is de one stop shop voor een complete outfit. Van winterjack tot jeans, van strak gesneden overhemd tot een goed pak.

Ik puf na mijn rondje kledingwinkels uit op een terras. In mijn zomerjurkje, in de zon. Wetende dat ik binnenkort zó blij ga zijn met dat heerlijke warme vest. Over die Kenzo trui!