Het hart van Buurtschap Centrum 2005

Blog

van de Denneweg

Kunstdagboek Paul de Mol

Aflevering 1, ma 22 mei

Het begon met een lijst van namen van HKK-kunstenaars, die ik geen van allen kende, een lijst van winkels, die vorig jaar hadden meegedaan en een idee van mij om te kijken of ik een echte ‘match’ tussen een zaak en een kunstenaar kon bewerkstelligen.

Mijn ouders hadden vroeger een herenmodezaak en mijn moeder vond toen al dat ik later niet in de zaak moest gaan staan.
Vandaar dat de combinatie tussen de zaak waar ik vandaan kom en in opgegroeid ben en de kunst, die mijn verdere leven getekend heeft, mij intrigeerde toen ik aangaf mee te doen met de organisatie van de kunstroute.

Ik besloot foto’s van de zaken te maken om zo de kunstenaars uit te dagen om daarop te reageren liefst met nieuw werk. ‘Site specific’ noemen we dat tegenwoordig, werk geïnspireerd op de plek. Tijdens deze rondgang langs de winkels met Susan probeerden we deze opzet aan de winkeliers duidelijk te maken dat hun dit keer niet gevraagd werd ruimte vrij te maken voor kunst maar dat ze ook zelf mochten kiezen uit voorstellen van de kunstenaars, die onder meer op basis van de foto’s voor hun zaak gekozen hadden.

Je zou het ‘speeddaten’ kunnen noemen waar ik ruim een maand terug aan begonnen ben.
De afbeelding van een prachtig schilderij van Kees van Bohemen dat ik tegenkwam bij Bodes en Bode, juweliers is dan terecht de start van mijn kunstroutedagboek waar ik elke dag vanaf nu een aflevering over zal maken.

Volg mij is misschien teveel gevraagd maar ik hoop jullie hiermee wel het verhaal achter de Kunstroute van dit jaar te kunnen vertellen.

Paul de Mol

Volg ons op Facebook:https://www.facebook.com/kunstroute2017/.